M A X X   E - B I K E   K I T
Jaar: 2019
Opdrachtgever: Batavia
Status: Gedetailleerd concept
Rendering van de MAXX E-bike kit

Rendering van de accubehuizing van de Maxx E-bike kit

Middenmotor

Een Bafang middenmotor wordt gebruikt als aandrijving

Koppelstuk

De accubehuizing kan op kromme fietsframes bevestigd worden dankzij flexibele koppelstukken

Slot

Met één combinatieslot kunnen alle behuizingen van en op slot worden gedaan

Vormstudieschetsen

Enkele vormstudieschetsen van de accubehuizing

3D geprint model

Een model om de functionaliteit en ergonomie van de accubehuizing te testen

Bill of materials

De accubehuizing is gedetailleerd uitgewerkt

OVER DE MAXX E-BIKE KIT
Met de MAXX E-bike kit kan een standaard fiets op een gemakkelijke manier omgebouwd worden tot een volwaardige E-bike. De MAXX E-bike kit krijgt zijn stroom van MaxxPack accu's van het gereedschapmerk Batavia. Doe-het-zelvers die al over die accu's beschikken zullen dus aanzienlijk minder hoeven te betalen om hun fiets om te bouwen tot E-bike, de accu's hoeven immers niet meer gekocht te worden.
De E-bike kit maakt gebruik van een middenmotor van het merk Bafang. Een middenmotor is veiliger dan alternatieve motorconfiguraties en het fietsen voelt natuurlijker.
Elke Maxxpack accu heeft zijn eigen omhulsel. Dit geeft flexibiliteit, zodat de accubehuizing ook op gebogen fietsframes bevestigd kan worden. Ook maakt dit de accubehuizing erg modulair: de klant kan kiezen hoeveel Maxxpack accu’s hij wil gebruiken voor zijn fiets en op basis van die keuze een aantal omhulsels kopen.
Maxxpack accu’s zijn duur en ze moeten dus beschermd worden tegen diefstal. Het is natuurlijk niet handig om elk accu-omhulsel een apart slot te geven: dit is niet gebruiksvriendelijk, maar ook qua productie- en materiaalkosten is dit niet ideaal. Als oplossing hiervoor is er een kabelslot in de accubehuizing geïntegreerd. Hierdoor hoeft er maar één slot los gemaakt te worden om de gehele accubehuizing te ontgrendelen.
DE OPDRACHT
Het gereedschap merk Batavia wil graag meedoen op de groeiende E-bike markt en heeft daarvoor een nieuw product-idee: een ‘plug and play’ E-bike kit. Dit moet een product zijn dat gemakkelijk op een normale fiets geïnstalleerd kan worden en daarmee verandert in een E-bike. Het grootste deel van Batavia’s klantengroep bestaat uit doe-het-zelvers die al over de Maxxpack accu’s van Batavia beschikken. Door de te ontwerpen E-bike kit van stroom te voorzien met deze Maxxpack accu’s, zal de E-bike kit van Batavia voor deze doelgroep aanzienlijk goedkoper worden dan de producten van concurrenten; de accu’s hoeven dan immers niet meer gekocht te worden.
HET ONTWERPPROCES, DE DETAILS EN MEER
Back to Top