N S   s t a t i o n s b a n k
Jaar: 2019
Opdrachtgever: Frankenhuis B.V.
Status: Concept

Rendering van de NS stationsbank

De NS stationsbank zou goed samen gaan met dit wachtruimte-concept

De voering van de bank bestaat uit Spacer Fabric van gerecycled PET
Buitenste armleuningen
Buitenste armleuningen
Gedeelde armleuning
Gedeelde armleuning
Experimenteren met verschillende configuraties van de armleuningen
Over de NS stationsbank
Uit deze ontwerpopdracht zijn twee resultaten gekomen; een gedetailleerd ontwerp voor een luxe NS stationsbank en een concept-ontwerp voor een relaxte perron-wachtruimte. Beide ontwerpen werken samen om een plek te creëren waar de reiziger kan schuilen van de drukte en het lawaai van een treinstation.
De NS stationsbank heeft een opvallende U-vorm. De hoge afschermende leuningen helpen de reiziger zich veilig te voelen en bieden privacy. 
De NS stationsbank maakt gebruik van van FSC gecertificeerd tropisch hardhout, gerecycled PET en een recyclebare bekleding. Deze keuzes zorgen er voor dat de milieu impact van de NS stationsbank erg laag is.
In de concept-wachtruimte wordt veel gebruik gemaakt van planten en de wachtruimte heeft een ontwerp dat doet denken aan een huis. Deze ontwerpkeuzes helpen de reiziger te ontspannen. Net als in NS treinen is een deel van de wachtruimte ingericht als stilteruimte.
De opdracht
De NS stationsbank en de wachtruimte heb ik ontworpen tijdens mijn minor Product Experience bij Windesheim. Deze minor richt zich op de ervarings-psychologie van consumenten. De ontwerpopdracht die bij deze minor hoort is erg vrij. Ik heb er voor gekozen een stationsbank te ontwerpen, omdat ik tot op dat moment nog weinig op het gebied van meubels had ontworpen.
het Ontwerpproces, de details en meer
Back to Top