P e n c i l c o p t e r
Jaar: 2015
Opdrachtgever: Deltion College
Status: Prototype
Rendering van de PencilCopter

Rendering van de PencilCopter in actie

De handleiding bij de PencilCopter
Mindmap

Ideeën genereren met behulp van een mindmap

3D geprinte modellen

Naast simulaties is de optimale vleugelvorm met modellen bepaald

Over de PencilCopter
De PencilCopter is een kleine propeller die gelanceerd kan worden vanaf een potlood. Op de bovenkant van het potlood wordt een klein "dopje" gedrukt. Vervolgens wordt de propeller op dit dopje geplaatst. Als de gebruiker het potlood nu tussen zijn of haar handen draait vliegt de propeller de lucht in. Met enig oefenen kan de propeller behoorlijk ver komen.
De opdracht
"Voor bedrijven en instanties is het gebruikelijk om kleine weg-geef-productjes in te zetten voor promotionele doeleinden. Deze gadgets kunnen als bestaand product worden ingekocht en dan eventueel worden voorzien van een logo. Maar het is natuurlijk veel persoonlijker als het een gadget is, dat zelf door het bedrijf of instantie is ontwikkeld. Jullie mogen meewerken aan het ontwerpen van een gadget dat past bij wie het Deltion College is.
Naast dat het eindproduct als serieproduct moet zijn ontwikkeld, moet de productie zoveel mogelijk plaatsvinden op de campus! Ook zal het onderzoek naar het juiste materiaal zich meer gaan bevinden binnen het kunststoffen domein. Dit betekent veel technisch onderzoek doen naar spuitgieten en principe oplossingen voor het “eenvoudig” houden van de matrijs, (zicht-)modellen maken en het bezoeken van diverse bedrijven om expertise in te winnen."
het Ontwerpproces, de details en meer
Back to Top