T o - T h e - P o i n t
Jaar: 2015
Opdrachtgever: Deltion College
Status: Prototype
Rendering van de To-The-Point

Rendering van de passer

Exploded view

Exploded view

3D geprint prototype

3D geprint prototype

Over To-The-Point
'To-The-Point' is een 3D te printen passer die gebruik maakt van twee standaard potloden. Deze twee potloden zijn gemakkelijk te installeren en te verwijderen, waardoor ze ook gebruikt kunnen worden om te  schrijven/schetsen en de passer zelf weinig ruimte inneemt. Tevens zorgt de afwezigheid van een scherpe metalen punt voor een veiliger product en komen er geen storende gaten in het papierwerk.
De opdracht
"Voor bedrijven en instanties is het gebruikelijk om kleine weg-geef-productjes in te zetten voor promotionele doeleinden. Deze gadgets kunnen als bestaand product worden ingekocht en dan eventueel worden voorzien van een logo. Maar het is natuurlijk veel persoonlijker als het een gadget is, dat zelf door het bedrijf of instantie is ontwikkeld. Jullie mogen meewerken aan het ontwerpen van een gadget dat past bij wie het Deltion College is.
Naast dat het eindproduct als serieproduct moet zijn ontwikkeld, moet de productie zoveel mogelijk plaatsvinden op de campus! Ook zal het onderzoek naar het juiste materiaal zich meer gaan bevinden binnen het kunststoffen domein. Dit betekent veel technisch onderzoek doen naar spuitgieten en principe oplossingen voor het “eenvoudig” houden van de matrijs, (zicht-)modellen maken en het bezoeken van diverse bedrijven om expertise in te winnen."
Back to Top